Om Synonymt.se

Synonymt listar svenska synonymer med bland annat exempelmeningar. Synonymt är helt gratis att använda för våra användare och finansieras istället med annonser. Vi vill hålla sidan gratis för att alla ska ha tillgång till den online.

Vi skriver varje sida för synonymer manuellt

Vi skriver in varje sida för synonymer manuellt och använder ingen ordbok. Det är otroligt tidskrävande men tanken med det är visionen om att göra den bästa källan till synonymer.

För att förså lite hur lång tid det tar:

Om varje sida tar en timme att skriva (många tar betydligt längre tid än så och byggs på löpande) så tar alltså 50000 sidor också 50000 timmar. Jobbar man 8 timmar om dagen, 5 dagar i veckan, 47 veckor om året så blir det 1880 timmar. Det innebär alltså att det tar över 26år att skriva 50000 sidor för synonymer för en person.

En nackdel utöver att det är väldigt tidskrävande är också att den mänsliga faktorn kan göra att det smyger sig in fel på något sätt. Därför skriver vi alltid ut på varje sida om att vi ber om tips om någon användare hittar något som inte stämmer. Så som stavfel, fel synonymer, helt fel ord eller liknande.

Länka gärna till oss om du tycker om vårt arbete med sidan

Tycker du om det vi gör och använder ordboken ofta får du gärna länka till oss som tack. Då blir vi nämligen otroligt glada och peppade på att jobba vidare med att erbjuda våran ordbok med synonymer helt gratis även i framtiden.